کابل فشار قوی معمولی

کابل‌های فشار قوی کابل‌هایی هستند که در ولتاژ بالاتر از ۳۰ کیلوولت استفاده می‌شوند و کابل فشار قوی معمولی نیز اغلب در خطوط انتقال از نیروگاه، دکل‌های بین‌شهری و صنایع استفاده می‌شود. این کابل‌ها هم‌چنان به عنوان در دسترس‌ترین راه در خطوط انتقال هوایی استفاده می‌شوند اما زمانی که این امکان وجود نداشته باشد به صورت مدفون در زمین یا حتی زیر آب نیز می‌توان خطوط انتقال را با استفاده از کابل‌های فشار قوی گسترش داد. محدوده ولتاژی که در آن‌ها از کابل‌های فشار قوی استفاده می‌شود از ۳۰ تا ۵۰۰ کیلوولت و در ایران تا ۴۳۰ کیلوولت است. البته به کابل‌هایی که متناسب با ولتاژهای بالاتر از ۲۳۰ کیلوولت ساخته می‌شود کابل‌های فوق ‌فشار قوی هم گفته می‌شود.

به دلیل کاربردهای کابل فشار قوی، اغلب این کابل‌ها در اندازه‌های طولانی تولید می‌شوند. ساختار این کابل‌ها در ساده‌ترین شکل شامل یک هسته هادی غالبا مسی یا آلومینیومی، غلاف نیمه‌هادی، عایق XPLE و غلاف آن، کاغذ گرافیتی، اسکرین مفتولی مسی و نوار اتصال مسی به عنوان شیلد، لایه ضدآب، احتمالا یک نوار لمینیت آلومینیومی و یک روکش پی‌وی‌سی است. هادی همان‌طور که مشخص است وظیفه انتقال جریان را بر عهده دارد. نیمه‌هادی برای کنترل میدان الکتریکی ایجاد شده و کاهش تنش‌های الکترواستاتیک، فاصله بین هادی و عایق را مسطح می‌کند. عایق وظیفه جلوگیری از نشت جریان را دارد و غلاف عایق همان وظیفه‌ای را ایفا می‌کند که غلاف نیمه‌هادی انجام می‌داد. کاغذ عایق فاصله اطمینان بین عایق و شیلد را ایجاد می‌کند که باعث جلوگیری از آسیب دیدن هادی‌ها و سیم‌های مسی می‌شود. زره آلومینیومی پیش از روکش نیز برای افزایش مقاومت کابل در برابر آسیب‌های فیزیکی است.

 در کاربردهای ویژه‌تر ممکن است این ساختار کمی تغییر کند. کابل‌های فشار قوی نیز مانند انواع دیگر کابل با چند رشته هادی نیز تولید می‌شوند. این کابل‌ها ممکن است تا ۵ هسته هادی را در خود جا داده باشند.

کابل‌های فشار قوی همچنین ممکن است به صورت کابل‌های روغنی و کابل‌های گازی ساخته و به کار گرفته شوند. در کابل‌های روغنی با ایجاد کانال‌ها یا مجرای روغن در غلاف یا درون کابل یک شیوه برای مقابله با افزایش دما ایجاد می‌شود و با انبساط و انقباض روغن از آسیب دیدن کابل جلوگیری می‌شود. در کابل‌های فشار قوی گازی نیز کابل درون لوله‌ای فولادی قرار می‌گیرد که با یک گاز بی‌اثر مانند نیتروژن پر می‌شود و با بالا بردن فشار گاز از یونیزه شدن کابل جلوگیری می‌شود.

برخی از کابل‌های فشار قوی معمولی در دسترس با علایم اختصاری‌شان به این ترتیب هستند:

 

کابل N2XSY:  کابل با هادی مسی، عایق XPLE، اسکرین مارپیچ مسی و غلاف پی‌وی‌سی

کابل NA2XSY: کابل با هادی آلومینیومی، عایق XPLE، اسکرین مارپیچ مسی و غلاف پی‌وی‌سی

این کابل‌ها برای استفاده در بیشینه ولتاژی ۵۲ کیلوولت، ۷۲.۵ کیلوولت، ۱۲۳ کیلوولت، ۱۴۵ کیلوولت و ۱۷۰ کیلوولت تولید می‌شوند. البته که برای انتخاب کابل فشار قوی، جز بیشینه ولتاژ، ولتاژ نامی و حداکثر جریان اتصال کوتاه، باید به تعداد رشته‌های کابل، شرایط مکانیکی و شرایط دمایی نیز توجه کرد.

برای اطلاع از قیمت‌ها، سفارش کابل‌ فشار قوی معمولی یا هر نوع کابل دیگر و مشاوره برای خرید کابل فشار قوی با فرسام تماس بگیرید.

 

محصولات مرتبط